Over ons

Northern Lions Esports is een esports organisatie van studenten voor studenten. Gevestigd in het gebouw van de NHL Stenden Hogeschool streven wij naar het verbinden van mensen, aspirerende gamers te trainen, te onderwijzen aan eenieder geïnteresseerd maar bovenal: plezier maken.

Sinds de oprichting in 2017 hebben wij ons flink ontwikkeld en uitgebreid, waardoor wij momenteel participeren in competities van games zoals Rocket League en League of Legends op zowel nationaal en internationaal niveau.

Onze ambities zijn daarentegen nog niet verzadigd. Plannen voor meer teams, meer games en een grotere en onafhankelijke gaming facility zijn in ontwikkeling. Meer informatie over de plannen met betrekking tot onze gaming facility kunt u hieronder vinden.

Naast gamen functioneert Northern Lions esports ook als een onderwijsinstantie. Door het gebruik van het Design Based Learning principe, kortgezegd leren door te doen, bieden wij praktijkgerichte opties aan voor verscheidene studies. Via opdrachten, minoren of complete stages bieden wij studenten de kans zich verder te verdiepen in de Esports business en alles wat er omheen meespeelt.

Bovenal bieden wij een plek waar iedereen mag meedoen. Met leden van over de hele wereld vormen wij een diverse gemeenschap verenigd in onze passie voor games, en die passie willen wij delen met eenieder die het nodig heeft. Wij willen een plek bieden voor minderheden, gezinnen in armoede en anderen met problemen in het dagelijks leven om voor even alles te vergeten en plezier te maken. Bij Northern Lions Esports willen wij met nederigheid stijgen naar grote hoogtes, en die grote hoogtes willen wij bereiken, tezamen.

Lees meer over de facility hier