Artikelen


Person Lesley "Ltornado" Buurlage

Posted on 8 Feb 2021 16:00

Welkom bij WeekPrep, ons nieuwe wekelijkse artikel met al jouw Esports highlights voor de komende week!

Op nationaal niveau zijn onze Northern Lions aanstaande woensdag weer in actie, wanneer het League of legends team het op neemt tegen TSEA Link Twilight van de Universiteit Tilburg in de Dutch College League. Alle games van de DCL worden live uitgezonden via twitch.tv/insideesportstv en via TV op het kanaal ESPN Extra, uitzendingen starten om 18:00.

Donderdag is er opnieuw een uitzending van Inside Esports, en deze keer met Rocket League. Als host van de Esports variant van de Keuken Kampioen Divisie gaat onze lokale voetbalclub SC Cambuur voor het periodekampioenschap in de finales. Uitzending begint opnieuw om 18:00.

Als je geen fan bent van voetballende auto’s is er nog altijd de menselijke variant, want gedurende het weekend worden in Noord Amerika en Azië de Fifa 21 global qualifier series gespeeld. Hier nemen de beste spelers van iedere regio het tegen elkaar op om te bepalen wie er doorgaat naar de playoffs voor de wereldkampioenschappen. Voor de liefhebbers van opkomend talent of degenen die wat nieuws willen leren zijn dit de uitzendingen die je wil volgen!

Op internationaal niveau hebben de LoL-spelers ook wat om naar uit te kijken, want op zaterdag de 6 e kunnen de vroege vogels al kijken naar hoe Worlds-finalisten Top Esports het opnemen tegen de wereldkampioen van 2019 Fun Plus Phoenix. Het hoofdgerecht wordt daarentegen voor de avond bewaard, wanneer de LEC het toneel is van de titanenstrijd tussen Fnatic en G2 Esports. G2 oogde sterk de afgelopen weken maar verloren afgelopen weekend hun eerste wedstrijd van Schalke, ondertussen beleefde Fnatic een moeilijke start van het seizoen maar leken ze progressie te boeken, daarentegen werd afgelopen zaterdag hun match tegen de Mad Lions verloren en staan ze momenteel gedeeld 5 e met een 2-3 score. G2 oogt als de favoriet maar de geschiedenis laat ons zien dat wat er ook gebeurd, een spektakel gaat het vast en zeker worden.


Person Lesley "Ltornado" Buurlage

Posted on 8 Feb 2021 16:00

Het is 30 Janruari 2020, na een geweldige game van Cloud 9 ADC Zven en toplaner Fudge staan ze momenteel gelijk tegen Team Liquid in de finale van de Noord Amerikaanse LCS Lock-in toernooi, waar een hoofdprijs van $150.000 klaarligt voor de winnaar met een bonus van nog een $50.000 om weg te geven aan een goed doel, de spanning is daarom hoog.

Voor Cloud 9 is dit de derde keer dat ze zich in deze situatie begeven, nadat ze de eerste game verloren in de kwartfinale tegen Team Solo Mid vochten ze zich terug om de best-uit-3 te winnen met 2-1, om vervolgens tegen 100 Thieves met 2-0 achter te staan en terug te komen om de onderschatte Thieves te verslaan met 2-3. Team Liquid heeft het een stuk makkelijker gehad. Na één verliespartij in de groepsfase, waarin gespeeld werd met een wisselspeler, hebben ze alle wedstrijden gewonnen en een eenvoudige weg gehad richting de finale.

In deze finale herhaalt de geschiedenis zichzelf, TL domineert en wint twee wedstrijden waardoor ze één overwinning verwijdert zijn van de titel, maar C9 herhaalt hun kunststukje en komt terug tot 2-2, waardoor alle druk op de allesbeslissende game 5 komt te liggen.

Champ select begint en TL, die deze game aan de blauwe zijde spelen, kiezen als 1 e keus Udyr. Deze keuze haalt een sterke champion uit het arsenaal van C9’s jungler Blaber, die ook al zijn Olaf door TL onkiesbaar gemaakt zag worden. Op die lijst staat ook Senna, de champion waar Zven de laatste games de meeste successen mee heeft gehad. De keuze voor Udyr pusht C9 naar Taliyah, een sterke champion met het nadeel dat een champion in de toplane goed bij haar moet aansluiten om haar op haar best te laten werken. Dat potentieel is daarentegen door C9 vermoeilijkt door Renekton en Camille te verbannen, deze champions hebben namelijk de beste abilities in hun kit om het voorbereidende werk voor Taliyah te doen. De keuze valt uiteindelijk op Irelia, deze champion kan tevens voorbereidend werk doen maar succes hierbij is niet gegarandeerd, als TL’s toplaner Alphari ook nog eens Gangplank in handen krijgt staat Fudge, die wordt gezien als de zwakste schakel bij C9, een zware game te wachten.

Dit gebeurt al op level 1, een duel tussen de toplaners valt beter uit voor de Gangplank waardoor Irelia al terug naar de basis moet en Gangplank volledig de controle over de minion wave krijgt. Na de wave gepusht te hebben krijgt Alphari een gratis recall, en als hij weer in de lane arriveert staat TL’s jungler Santorin al te wachten om Irelia, die probeert controle over de wave terug te krijgen, aan te vallen en af te maken waardoor TL al vroeg de leiding neemt. Fudge brengt zich daarna nog meer in de problemen door direct terug naar zijn toren te teleporteren, terwijl Santorin nog rond de Toplane was gebleven en opnieuw kan aanvallen. Fudge is genoodzaakt zijn flash te gebruiken om te blijven leven en kan niks anders doen dan toekijken hoe TL afstand neemt. Als 10 minuten verstreken zijn lijdt TL met een voorsprong van 1.5k gold, en vergroten ze deze voorsprong door nog een kill te pakken in de toplane. C9 Midlaner Perkz en Blaber schieten Fudge te hulp om Alphari aan te vallen, maar een snelle tegenaanval van Santorin met de hulp van midlaner Jensen gooit roet in C9’s eten wanneer de Udyr een double kill krijgt.

TL gebruikt de nu gigantische voorsprong in toplane en jungle om de rest van de map te beinvloeden, een luttele 5 minuten later is de voorsprong verdubbeld en liggen de buitenste torens aan diggelen. Twee Rift heralds en een dragon later pakt TL bij de binnenste mid-turret nog een kill op Perkz waardoor ze na 20 minuten al op de stoep van C9’s basis staan. Met volledige controle over de game en een lamgeslagen C9 resteert er niet veel meer voor TL om de basis binnen te vallen en de Nexus te vernietigen, en na 25:08 is het afgelopen. TL eindigt de game met een 10k gold lead en 18 kills tegen 5, waarmee zij zich tot kampioen kronen en het prijzengeld opeisen.

Het kiezen van Udyr als 1 e champion speelde een grote rol in deze overwinning, omdat de hoge clear speed van de Udyr Santorin in staat stelde constant rond de toplane te spelen, waardoor de voorsprong die Alphari op level 1 had opgedaan uitgebuit kon worden en zo kon resulteren in een dominante en verdiende overwinning voor Team Liquid.


Person Lesley "Ltornado" Buurlage

Posted on 8 Feb 2021 16:00

Vanavond neemt Northern Lions Esports het op tegen TSEA Link Twilight team van de universiteit van Tilburg in de Dutch College League, waar beide teams het tegen elkaar zullen opnemen vechtende richting een plek voor de DCL playoffs. NLE zal hun momentum willen behouden na vorige week hun eerste overwinning van het seizoen te boeken tegen Blueshell Primus, waardoor ze momenteel

gedeeld 6 e in de ranglijsten staan met een score van 1-4. De laatste match van TSEA was daarentegen in December, ook met een overwinning op Blueshell Primus. Zij staan momenteel vierde met een score van 2-2, deze vierde plaats is erg belangrijk aangezien dit de laatste plek is die recht geeft op een plek in de upper bracket van de DCL playoffs. TSEA zal er bij gebaat zijn deze positie te verdedigen, tijd zal uitwijzen hoe de lange break invloed heeft gehad op hun vorm.

De game belooft een partijdige pot te worden aangezien beide teams redelijk op elkaars niveau zitten, met de rank hangende tussen hoog platinum en laag diamond. Sterspelers aan beide kanten zijn NLE’s toplaner Nitrooo met een rank van Diamond 1 en TSEA’s midlaner Leidt met een rank van Diamond 3.

NLE jungle Hugmeplease blikte vooruit op de game: “TSEA Twilight is een gelijkwaardige tegenstander voor ons. Wij staan momenteel op 1-4 terwijl zij op 2-2 staan maar dat vertelt niet het hele verhaal. We hadden wat problemen aan het begin van het seizoen die we sindsdien hebben verholpen en zijn daarna game na game beter gaan spelen. In scrims spelen we tegen betere tegenstanders dan wat we vanavond treffen maar dat betekent niet dat wij ze onderschatten. Over het algemeen denk ik dat we een goede voorbereiding hebben gehad, het team heeft er zin in dus we gaan proberen er een leuke game van te maken, en moge het best team winnen. #junglediff”

Bekijk de volledige game tegen Blueshell Primus terug op ons Youtube kanaal! Volg de link hieronder naar de video


Person Lesley "Ltornado" Buurlage

Posted on 8 Feb 2021 16:00

Nadat Warzone recentelijk door professionele spelers onder vuur werd genomen heeft Activision nu een reactie gegeven op hoe zij in de toekomst verbeteringen willen aanbrengen aan de anti-cheat systemen van Call of Duty: Warzone, samen met een banwave waarbij 60.000 accounts van bevestigde valsspelers zijn verwijderd. Hierdoor staat het totaal van verbannen accounts op 300.000 sinds release.

De aankondiging van populaire streamer Vikstar123 dat hij Warzone ging verlaten vanwege de slechte staat van de game werd zelfs opgepikt door BBC News. Zijn aankondiging kwam een week na eenzelfde aankondiging van Faze speler Nickmercs, die aangaf niet meer deel te nemen aan toernooien vanwege de hoeveelheid cheaters. Youtubers zoals Drift0r en Syndicate uitten ook hun zorgen rondom de problematieken en vroegen om verbetering.

Activision heeft daarop nu geantwoord met een statement waarin zij aangaven verdere ontwikkelingen aan te brengen aan de interne anti-cheat software van de game samen met toevoegingen van andere toepassingen om het misbruik van glitches en externe programma’s tegen te gaan, citerende: “onze veiligheidsteams hebben extra maatregelen klaarstaan -zowel preventief als handhavend- gedurende het jaar om cheaters en de aanbieders ervan tegen te gaan. Er is hier geen plek voor vals spel. We zijn toegewijd aan deze zaak. We luisteren en zullen niet stoppen met onze pogingen om dit tegen te gaan”


Person Lesley "Ltornado" Buurlage

Posted on 8 Feb 2021 16:00

Northern Lions Esports is op zoek naar Valorant spelers om ons te vertegenwoordigen op de Red Bull Campus Clutch, een wereldwijd Esports toernooi speciaal voor studententeams. Je zal het gaan opnemen tegen studententeams vanuit heel Nederland om kans te maken op de finales in Juni, waar teams uit meer dan 50 verschillende landen zullen gaan uitvechten wie het beste studententeam van de wereld is.

Wij als Northern Lions Esports willen een team opzetten om te sturen naar de Nederlandse kwalificatierondes volgende maand op 11 en 18 Maart, maar voor een team hebben we spelers nodig, en daar hebben we jou voor nodig!

Ben je al een ervaren Valorant speler of vaardig in andere shooters zoals CoD of CS:GO en ben je bereid de game te leren? Neem dan contact met ons op en misschien speel jij straks voor Northern Lions Esports op internationaal niveau.