Ons verhaal

In oktober 2017 richtte Michel “HugMePlease” Waanders Stenden NHL Esports op. Ook wel bekend als de Stenden NHL Lionkings begon de organisatie aan een snelle groei en een maand later lag het ledenaantal al op 50, wat aantoonde dat er grote interesse van studenten was in Esports en professioneel gamen.

De Organisatie zou de Stenden NHL hogeschool vertegenwoordigen en meedoen aan de Dutch College League, een League of legends competitie voor Esports teams van hogescholen in heel Nederland. De Lionkings plaatsten zich direct voor de competitie na het participeren in een kwalificatietoernooi wat 16 overwinningen en slechts 1 verliespartij opleverde.

De Lionkings maakten hun debuut in het seizoen van 2018, en zouden uiteindelijk 4e eindigen. Hoogtepunt van het seizoen was een vriendschappelijke wedstrijd met en tegen de professionele spelers van de Unicorns of Love, op dat moment actief in de grootste League of legends competitie van Europa. De Lionkings boden goed partij, maar zouden uiteindelijk ten onder gaan na een dominant optreden van de professionele midlaner Exile.

Nadat het seizoen ten einde was gekomen werd de focus van de organisatie verlegd naar onderwijs. De samenwerking met Stenden NHL werd beëindigd en het team werd omgedoopt naar Northern Lions Esports. Ondanks dat de officiële samenwerking ten einde was bleef het contact bestaan, en dit resulteerde in de opening van onze huidige gaming facility in het gebouw van de NHL Hogeschool in maart 2019. Dit zou de fundering vormen voor de diverse gemeenschap van studenten die we hebben opgebouwd, en tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat.

De pandemie als een resultaat van Covid-19 ontregelde onze dagelijkse activiteiten, en ondanks dat we onze vrienden niet meer konden opzoeken stopte het ons niet om met elkaar te verbinden. In mei organiseerde Northern Lions Esports daarom de Quarantine games: Toernooien van League of legends, Rocket League en Counter Strike: Global Offensive met deelnemers uit zowel Nederland als de rest van Europa, waarbij voor de winnaars een kleine geldprijs beschikbaar was.

Sinds de zomer van 2020 zijn wij begonnen met een grote reorganisatie om Northern Lions Esports naar een hoger niveau te brengen. Meer informatie over onze toekomst vind u hieronder.

Lees meer over de facility hier

Lees meer over ons Hoofd van Design hier